Herätellään taas henkiin kesälomalla ollut blogi.

Tänään käännetään taas nokka kohti nousevaa aurinkoa ja Bangkokin Universiadeja. Muutama sananen Universiadeista: kyseessä ovat "opiskelijoiden olympialaiset", jotka järjestetään joka toinen vuosi. Universiadit ovat maailman toiseksi suurin monilajitapahtuma olympialaisten jälkeen. Suomesta matkaan lähtee yhteensä 69 hengen joukkue, joista urheilijoita on 47, jotka edustavat Suomea yhdeksässä eri lajissa. Taekwondo-joukkue muodostuu kahden hengen iskuryhmästä, jossa minulle on langennut vastuu huitomisesta ja Heinon Teemu keskittyy penkiltä huuteluun. Lisää tietoa kisoista löytyy osoitteesta www.oll.fi/universiadit

Minä ja suurin osa muusta joukkueesta lähtee matkaan tänään sunnuntaina ja Teemu lähtee tiistaina perään kunhan palailee Ranskan leiriltä, takaisin Suomeen palataan 15.8. Kisapäivä on ensi viikon lauantaina, jolloin on turha odotella kansallislaulun raikaavaan, ei siksi etteikö meikäläistä nähtäisi korkeimmalla pallilla vaan siksi, että universiadeissa palkintojen jaossa soitetaan aina Gaudeamus Igitur tämä ylioppilasjuhlista tuttu hymni.

Kisakylänä toimii Bangkokin Thammasat Universityn, Rangsit-kampus, jossa majoittuu 10 000 joukkueen jäsentä. Kisapaikka sijaitsee samaisen kampuksen alueella. Urheilukanava lähettää joka päivä tunnin pätkän kisoista joka päivä, joten ensi viikonloppuna tv:n ääreen. Kisakylästä pitäisi löytyä langaton netti, joten yritän taas päivitellä blogia mahdollisimman usein, mutta mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa kirjoitteluinto lopahtaa jossain viikon kohdalla.

Nyt näyttäisi taas kello tulevan sen verran, että täytyy lähteä kentälle ihmettelmään mikä on tämän kertaisen kisapaidan leikkaus.